Konco-Konco!!!

Friday, September 11, 2009

Belajar Tangkap Gambar la pulak!!!

Helloooo.... nak tanya sikit boleh?? Siapa kt sini suka tangkap gambar?? Tipoo arr kalo kata tak suke, hampir semua orang suka tangkap gambar, lebih-lebih lagi kalau ade DSLR betol tak?? Hehe.. semester 3 nih, kami ada subjek yang bernama 'Visual Communication'. Subjek nih banyak mengajar cara-cara untuk berkomunikasi melalui visual seperti animasi, iklan, grafik design dan juga fotografi.

Kami belajar basics dalam photography untuk subjek nih, memula tuh rase cam xbest sebab kene lanje banyak nak kene beli DSLR tapi bila dah dapat dan dah taw sikit care nk tangkap gmbr dengan btol rase seronok lak... hehehe...

Di sini ade disertakan gambar-gambar yang terbaek daripada yang terhodoh sepanjang pengalaman aku menggunakan DSLR ( baru 3 bulan kot...).


































Gambar yang seterusnya ni bukan aku yang amik tapi saje suke aty nk letak dalam blog ni sebab die ade dalam kamera aku... hee~













2 comments:

suhaila said...

huduh yer gmbar saye

kay da_heartless™ said...

pasal ko x inform ku nak pakai model tok amek gmbar? kalau ko inform mmg ku turun kl.
haha.