Konco-Konco!!!

Friday, July 31, 2009

Orang Biasa Berlagak Jadi Ketua!!!!

Ni nk cerita sket satu kejadian yang amat menyakitkan aty bebudak sem 3, kejadian nih berlaku semalam (khamis 30/7/09) sewaktu sblom upacara pemilihan AJK Kelab Animasi yang baru dijalankan.

Ada arr satu mamat B (bukan nama sebenar) nih tetiba nak mengamuk2 ngan kitorang, memang arr die dak sem 5 (senior ar kononyer) tapi die xde peranan ape2pown dlm kelab tuh dan x pernah menyumbang papepown pada kelab, tetiba nak mengamuk sebab dak junior (sem 1) datang lambat. Ada ke nk salahkan kitorg dak2 sem 3 sebab x panggil dorang?? Kami dah panggil tapi time tuh ada klas dan x dibenarkan keluar awal, lagi satu, dak junior nih masa arituh jadual pack glew langsung xde rehat, so kitorg kasi arr peluang utk dorg rehat g beli makanan rehat jap. Tetibe je si bdk B tuh nk mengamuk2 lak, macam arr bagus sangat, kalo betul2 bagus kami x kesah arr. Presiden kelab kamipown x bising sedangkan die ade sekali tyme tuh, diepown memahami.

Cerita ni x abih lagi, selepas kejadian upacara perlantikan tuh, kawan saya ade arr bagi 'nasehat' kt si B supaya lebey cool depan junior, tetibe die x puas aty die kate member saya tuh nk cari pasal ngan die lak. Siap nk gadoh lagi, tapi nk gado cara x gentle... cakap je lebey.

Saya nk bagi nasehat arr kepada si B nih supaya berubah arr jangan nk poyo sangat. Kau sebagai senior sepatutnyer bagi contoh yang baek dan berikan nasehat secara aman bukan dengan cara nk buat gadoh atau tengking2 orang. Kalo ko x hormat ngan orang camne orang nk hormat dengan ko?? Fikirlah sendiri, mintak maaf la kalo tersinggung tapi nih untuk kebaikan kita semua gak... kalo asyik bermusuh je sampai bile animasi kita nk maju??

Kalo ade senior2 atau bakal2 senior yang ade terniat nak buat perkara camni hentikan la niat tuh. tapi kalo nk dibenci oleh junior teroskan arr, kami x larang... Sekian, Terima Kasih!!

2 comments:

Sarey said...

bese la tu. org tua mmg sensitif sket. dia kn da sem 5, da tua la tu. wahahaha :P

fasihah said...

org tua awk kater sarey?
hahahaa. mmg tua pong :DD
ngeeeee